Sayfamdaki çalışmaları bulmak için hadi arama yap :)

15 Kasım 2012 Perşembe

DANTEL ELBİSE..

Bir zamanlar dantel elbisenin çizimini bu sayfamda sizlere paylaşmıştım şimdi sıra kendisinde..Elbiseyi dikeli çok oluyor.Ayrıca bu  elbiseyi Baturay'ın 2 yaş doğum gününde giymek için dikmiştim ve giydimde..Baturay'ın kazağı burada pantolonu ise burada ki yazılarımda sizlerle daha önceden paylaşmıştım..





ARKA YAKA

Elbisenin yapımına gelince ölçülerimi alarak normal t-shırt kalıbı gibi kalıbı hazırladım ve istediğim boy ölçüsüne göre kalıbımı tamamlayarak işlemim bitti..Kalıbı hazırlarken bel oyuntularına dikkat edilmesi gerekir..Ön ve arka beden için aynı kalıptan astar dikildi.Astarın boyu beden kumaşından 3 cm kısa yapıldı bunun neden ise yürürken astarın alt etek ucundan görünmemesi..Kollar transparan yani tek kat çalışıldı.Kol tepesine volan parçalar takıldı ve arka bedenin yakası ' V' yaka olarak çalışıldı..İşte sonuç..:))

5 yorum:

Ayşe dedi ki...

Merhaba İlcihan hanım, Elbiseyi önceki yazıdan merak etmeye başlamıştım çokk güzel olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın, oğlunuzun elbiseleride çok güzel olmuş mutlu yaşlar:)

ilcihan Ersöz dedi ki...

teşekürler ayşe..

ceren dedi ki...

Merhaba bloğunuza yeni üye oldum elbise çok hoş ellerinize sağlık

İsmihan dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş bana da beklerim sevgilerle...

VİCDAN TEKİN dedi ki...

kendisi gibi çok güzel olmuşşşşş ,